GPDR (privacybeleid)

 

Zoals jullie waarschijnlijk al weten, is de nieuwe regelgeving rond privacy, de GDPR wetgeving op 25 mei van kracht gegaan.
Ook ik wens jullie privacy te respecteren. Daarom graag het volgende.

Privacyverklaring EcoBody. Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens en is opgesteld in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je bent vrij om het helemaal door te lezen. In kort wil ik je aangeven dat de eventuele gegevens die ik van jou en door jou krijg bij mij in veilige handen zijn.

Gebruiker van deze privacyverklaring en verantwoordelijke voor verwerking van gegevens ben ik, Cindy Van Staey, beheerder van EcoBody, gevestigd te Kortemark met ondernemingsnummer BE0681892281

Persoonsgegevens

Waarom ik jouw gegevens bewaar?
Ik heb jouw e-mail gegevens ontvangen doordat we elkaar persoonlijk kennen of ontmoet hebben, via inschrijving voor de yogalessen, workshops, lezingen of op de beurs, webshopbestellingen of een afspraak voor massage. Jouw contactgegevens (zoals naam, e-mail, adres, telefoonnummer en social media accounts) zijn voor mij. Ik gebruik deze om met jou te kunnen communiceren. Wat social media account EcoBodyforlife / EcoBodyvoorkinderen / VroedvrouwEvelyne-Ecobodyvoorkinderen betreft wil ik je op de hoogte stellen dat we met twee beheerders zijn, dit houd in dat ook Vroudvrouw Evelyne (actief binnen Ecobody) inzage heeft in de berichten die je mij stuurt en visa versa. Ik vraag alleen naar jouw contactgegevens indien je wenst in te schrijven voor de voorgenoemde activiteiten binnen 
EcoBody. Zie je er na een oriëntatie van af dan is dat prima. Dan verdwijnen jouw gegevens uit mijn systeem.

Beveiliging

Bij wet wordt van mij verlangd dat ik jouw gegevens bescherm. Dat doe ik ook. Alles wat we via WhatsApp of Facebook medium bespreken blijft daar en wordt beschermd door de privacy overeenkomsten waar wij Ja op zeiden als gebruikers van die diensten. Mail en sms zit in mijn apparaten. Alleen ik heb toegang tot mijn telefoon en computer. Mijn telefoon is beveiligd met een code. Mijn website www.ecobody.be en facebookpagina’s ecobodyforlife en ecobodyvoorkinderen  en vroedvrouw Evelyne-groepspraktijk EcoBody (waar ik medebeheerder van ben) zijn etalages waarop wij aankondigingen doen en regelmatig foto’s plaats. Indien op deze media een foto van jou verschijnt wil dit zeggen dat we vooraf toestemming hebben gevraagt om dit te mogen plaatsen, deze toestemming kan jij te allen tijde intrekken door ons aan te spreken of een mail te sturen. 

Niet digitale gegevens

Bij een eerste massageafspraak of voedingsconsult wordt een anamnese afgenomen (medische achtergrond,… dingen relevant voor mij als masseuse en therapeut). Ik bewaar deze gegevens veilig bij mij thuis, niemand anders heeft toegang tot deze documenten. Ik deel niets van jouw persoonlijke gegevens met anderen zonder jouw toestemming. Met uitzondering van administratieve of wettelijke verplichting voor geldt.

Termijnen waarop ik gegevens bewaar

Ik zal jouw gegevens niet langer bewaren dan logisch of nodig is. Uiteraard houd ik me aan de wettelijke en fiscale verplichtingen zoals de plicht aan de Belastingdienst van het 7 jaar bewaren van facturen. Verder zal ik gegevens van jou niet langer bewaren dan noodzakelijk voor het werk dat ik met jou doe.

Jouw rechten
Ik respecteer jouw privacy vanuit mijn professionele ethiek. Het recht om jouw gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen heb je ten alle tijd. Je mag me hierover altijd aanspreken of mailen. Ik plaats regelmatig foto’s van de activiteiten op mijn facebookpagina en/of website en instagram, hiervoor vraag ik vooraf steeds toestemming! Mocht jij je naderhand toch bedenken mag je mij dit steeds melden en worden de foto’s verwijdert. Foto’s van je minderjarige zoon(s) of dochter(s) worden steeds gebruikt na uitdrukkelijke toestemming van een ouder. Ook hier kan je op je beslissing terug keren en worden de foto’s  verwijdert op aanvraag. Indien verdere vragen/onduidelijkheden hoor ik ze graag.

Warme groet,                                                       

Cindy Van Staey