Reiki-Seichem healing 

​​​​​​

  • Wat is Reiki-Seichem healing
  • Voor wie
  • Waarom kiezen voor healing
  • Healen met hart en ziel

 

Wat is Reiki-Seichem healing

 

Het Japanse woord voor reiki is universele levensenergie ook wel chi of prana genoemd. Het woord zegt het zelf het is een energie die door alles stroomt, ook in ons is het aanwezig. Deze energie loop doorgeen meridianen die je kan zien als energiekanalen, als de levensenergie optimaal stroomt in ons lichaam mag er gesteld worden dat we gezond zijn in lichaam en geest. 

 

Reiki is ook de naam van de behandeling waarbij met deze universele energie gewerkt wordt. Een reiki healer is iemand waarbij de kanalen werden opengezet zodat healing meestal uit de handen stroomt en op deze manier kan doorstromen naar de klant. In wezen is een healer enkel het kanaal naar een ander universeel wezen, de levensenergie zoekt zelf zijn weg naar waar blokades zitten en waar het op dit moment het hardst nodig is. Het zorgt ervoor dat het zelfgenezingsproces in gang kan worden gezet om zo gezond te worden in lichaam en geest.

 

Deze behandeling wordt gegeven in mijn zuivere behandelruimte waar het gezellig en rustig is, steeds met een aangename geur van etherische olie en al dan niet achtergrondmuziek. Er wordt tijdens deze behandeling op de kleren gewerkt, de behandeling gebeurt door middel van een serie handposities over het hele lichaam. Als klant is het de bedoeling dat je geniet, ontspand en ontvangt!

 

Wie ingewijd is in Reiki en Seichem is in staat afzonderlijk met elk element te werken (Aarde - Vuur - Water - Lucht). Elk element heeft zijn eigenschappen waardoor elke energie- overdracht hierdoor zijn specifieke werking heeft, er word een juiste balans gebracht in de elementen in het lichaam.

Om even kort uiteen te zetten:

 

Element Aarde: Reiki

 

Reiki is de basisenergie van alle leven op aarde en werkt op alle niveaus, emotioneel, geestelijk maar het meest op het fysieke lichaam.

Hoe meer levensenergie we ter beschikking hebben hoe meer we in balans kunnen zijn. 

 

Element Vuur: Sakara

 

Sakara werkt in op de Aura en reinigt de Chacra's. Het brandt door blokkades en weerstanden heen die aanwezig zijn in de fysieke, mentale, emotionele en fijnstoffelijke lichaam en transformeerd ze.

 

Element water: Sophi-El 

 

Sophi-El is een zachte maar doortastende energie, ze dringt diep door in het emotionele lichaam om de kern 'oorzaak en gevolg' van de blokkade te vinden. Sophi-El opend het hart zodat men terug liefde kan ontvangen en mededogen kan hebben. In combinatie met de andere healing energieën brengt het een gevoel van vreugde.

 

Element Lucht: Angeliclight

 

Angeliclight is een tweevoudige straal bestaande uit het element Lucht en het gebied van de engelen, de Heilige Geest en het Hogere Zelf. Het drukt de kwaliteit uit van de communiecatie waardoor bij healing de effectiviteit van het derde oog en de keelchakra aanzienlijk wordt verhoogd. Het verhoogd ook de kwaliteit van de kracht van het gesproken woord. Dankzij Angeliclight kan er verbinding gelegd worden met de Engelen, Heilige Geest en het Hogere Zelf van de persoon die behandeld wordt om zo de healing effectiever te laten verlopen. Door Angeliclight wordt alles waar je mee werkt meegetrokken naar hogere niveaus.

 

Voor wie

 

Iedereen heeft baat bij het ontvangen van extra levensenergie, je hoeft niet te geloven in energie om tijdens of na een behandeling te ondervinden wat het met je doet, het is er en doet zijn werk. Iedereen heeft recht om zijn zelf genezend mechanisme in gang te zetten door middel van Reiki-Seichem! We hebben het allemaal in ons, we moeten er ons alleen bewust van worden en ons laten verwonderen hoe sterk we eigenlijk wel zijn als levend wezen.

 

Waarom kiezen voor healing

 

Healing draagt bij tot het herstel op dieper niveau, het werkt ondersteunend op het fysieke en mentale lichaam. Tijdens een healing wordt het zelfherstellend mechanisme van het lichaam in gang gezet, iedereen heeft hier baat bij. Het heeft ook een zeer ontspannende werking. 

 

Healen met hart en ziel

 

Zelf begon mijn genezingsproces met het ontvangen van reiki. Ik was van mijn sokken geblazen bij het eerste gevoel, voor mij kwam het als een vloedgolf  over mijn schouders geen mijn lichaam in. Dit is echter voor iedereen anders, laten we daarin duidelijk zijn! Maar ik wist dat ik dit fijne,veilige gevoel niet meer kwijt wilde. Nu enkele jaren verder ben ik dankbaar dat ik dit zelf kan doorgeven aan mijn klanten in de praktijk. Ik doe het dan ook vanuit hart en ziel, zeer dankbaar ben ik als kanaal voor deze energie te mogen dienen.