• Wat is reflexologie
  • Wat kan reflexologie voor jou baby en/of peuter betekenen
  • Waarom etherische olieën gebruiken
  • In groep of liever privé

 

Wat is reflexologie en waar komt het vandaan?

 

In de conventionele westerse cultuur wordt ziekte over het algemeen beschouwd als een lichamelijk ongemak. De nadruk ligt dan ook op het onderdrukken van de symptonen en het aangenamer maken van het leven van de patiënt.

In het Oosten geloven ze in de holistische aanpak, dit wil zeggen de persoon in z’n geheel (lichaam, geest en ziel) aanpakken, er wordt ook naar de emotionele toestand van de persoon gekeken evenals naar de manier van leven. Zij gaan uit van de stelling als er één systeem niet functioneert dit alle andere systemen aantast. 

Dit brengt ons bij reflexologie als onderdeel van het in stand houden of verbeteren van de gezondheid in ons lichaam. Alles bestaat uit energie, deze energie bevat informatie, In het holisme geloofd men dat ziekte start in het energetisch en zich pas later lichamelijk gaat manifesteren. 

Reflexologie wordt  al eeuwen in verschillende culturen over de hele wereld gebruikt. Niet enkel in het oosten maar ook de egyptenaren en zo de romeinen, de inca’s uit Zuid-Amerika en zo de Amerikanen kenden de heilzame kracht van zonetherapie (zo werd het tot in de jaren 50 genoemd).

In ons lichaam bevinden zich niet enkel bloedvaten en een lymfesysteem, we hebben ook meridianen door ons lichaam lopen en deze zijn elk verbonden met een orgaan. Door reflexologie toe te passen op deze meridianen ga je zowel op het energetische als op het lichamelijke gaan werken. 

Sommige mensen kunnen dit zelfs tijdens een behandeling voelen, er wordt op de voet gedrukt en ze voelen ergens anders in het lichaam een kriebel of tinteling, dit kan het oplossen van een  energetische blokkade zijn in de meridiaan.  

 

Wat kan reflexologie voor jou baby en/of peuter betekenen

 

Baby- en peuterreflexologie werkt erg ontspannend en bevorderd de band tussen jou en je baby / peuter. 

Daarnaast kan het ook nog eens heel effectief werken bij allerlei kwaaltjes waar je baby of peuter last van kan hebben, denk hierbij aan o.a:

 

 

   

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom kiezen voor reflexologie

 

Ook hier gebruik ik graag "jong geleerd is oud gedaan", het is onze taak als ouder om onze kinderen waarden mee te geven die bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Als je je kind van jongs af aan kan bijbrengen dat het lichaam beschikt over een zelfhelend mechanisme die dan nog wel razend snel effectief is, dan vind ik dit onze plicht. Wat niet wil zeggen dat het de westerse geneeskunde dient uit te sluiten!! Zelf droom ik van een wereld waar Oost en west de handen in elkaar slaan, door mijn ogen gezien sluiten ze zo mooi aan op elkaar.

Als jong koppel met een baby bezorgt het je een hoop minder stress als je deze tool ten alle tijde bij de hand hebt. Het is een aanvullende kennis die je nooit meer kwijtraakt en ook niet kan vergeten mee te nemen als je de deur uit gaat 😁 reflexologie heeft ook een onmiddelijk resulta

 

Waarom etherische olieën gebruiken

 

Etherische olieën zijn de werkzame kracht uit planten, bloemen en bomen het is een medicijn van moeder natuur.

Bovendien wordt het als lichaamseigen stof ervaren en daardoor zeer goed opgenomen door ons systeem. De ene olie wordt ingezet voor fysieke klachten terwijl het andere dan op mentaal vlak zijn nut heeft. 

Zoals ik eerder vernoemde, het is de KRACHT van de plant, bloem of boom die wordt onttrokken, wat wil zeggen dat met etherische oliën zeer bewust en zuinig moet worden omgesprongen en nooit puur mag worden gebruikt!!! Etherische olie en reflexologie vormen een mooi duo, je hebt niet veel etherische olie nodig om extra kracht toe te voegen aan de reflexologie.

Ik werk enkel met 100% puur natuurlijke producten, we gaan tijdens deze workshop aan de slag met etherische olie en basis olie van Sjankara.

 

In groep of liever privé

 

De in groep georganiseerde workshop kan doorgaan op vermelde data maar het is ook perfect mogelijk om zelf een groepje samen te stellen. 

Je krijgt ook de kans in groep om wat tips and tricks uit te wisselen met elkaar wat je in de privè workshop niet hebt, hier kunnen mooie vrienschappen ontstaan...

Check vastgestelde data's voor de workshop hier

     

Toch liever privé, perfect mogelijk, in privé workshop is het ook mogelijk om als koppel met de baby aan de slag te gaan.

 

MENTALE KLACHTEN

 

geboortetrauma

huilbaby's

slapeloosheid

(nacht)-angsten

FYSIEKE KLACHTEN

 

obstipatie

afname diaree

vastzittende lucht

krampjes

doorkomende tandjes

verkoudheid

loopneus

oogontsteking

 

gallery/ac7374b17e2daccce7a7f24f99d5cfaf